TVR este co-producător şi partenerul oficial al Concursului Internaţional “George Enescu”

Televiziunea Română anunţă că este co-producător şi partenerul oficial al Concursului Internaţional “George Enescu” şi îi invită pe telespectatori să urmărească transmisiunile şi emisiunile sale dedicate acestei ediţii a evenimentului.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, Televiziunea Română va reflecta pe canalele sale principale, dar şi în mediul online toate evenimentele ce vor constitui ediţia cu numărul XVII a Concursului Internaţional “George Enescu”.

Toate înregistrările trimise de concurenţi vor fi publicate pe website-ul Concursului – www.festivalenescu.ro.

În contextul situaţiei generate de pandemie, pentru a proteja sănătatea tinerilor muzicieni, a artiştilor implicaţi în procesul de jurizare, a publicului şi a echipei de organizare, ediţia din acest an a Concursului Internaţional “George Enescu” va fi organizată în două faze distincte.

Primele două etape ale competiţiei se vor desfăşura online în luna septembrie, conform calendarului iniţial, iar semifinalele şi finalele fiecărei secţiuni vor fi reprogramate în luna mai 2021, la Ateneul Român din Bucureşti. Astfel, faza întâi va avea loc între 29 august şi 20 septembrie şi va cuprinde recitalurile candidaţilor din primele două etape de concurs, iar faza a doua se va desfăşura între 12 şi 23 mai 2021 şi va cuprinde semifinalele şi finalele la cele trei instrumente.

Lansat oficial în septembrie 1958, ca parte a primei ediţii a Festivalului Internaţional ‘George Enescu’, Concursul Internaţional a venit ca o prelungire a vibraţiei pe care Enescu a propagat-o în lumea muzicală de pretutindeni.

Începând cu anul 1958, Televiziunea Română a preluat şi transmis parţial sau integral toate evenimentele ce au avut loc pe parcursul desfăşurării Festivalului şi Concursului Internaţional “George Enescu”, iar din anul 2001 şi până în prezent, TVR a devenit principalul difuzor şi partener de promovare al acestui prestigios eveniment. AGERPRES