Corlățean:Guvernarea PNL este ”cea mai proastă soluţie” pentru România

Guvernarea PNL este ”cea mai proastă soluţie” pentru România în această perioadă de criză, a declarat, vineri, la Suceava, senatorul social-democrat Titus Corlăţean, cu ocazia lansării candidaţilor PSD pentru alegerile locale din 27 septembrie.

”Suntem în faţa unui moment important politic, alegerile locale. Ele vor fi urmate de alegeri parlamentare, legislative, care vor da viitorul Guvern cu legitimitatea votului, nu cum este cazul acestui Guvern condus de nişte liberali care au 20% în Parlament, dar suntem într-un moment în care gestiunea ţării ar fi trebuit să primească în perioada crizei răspunsuri corecte. Mă refer la această guvernare PNL, guvernată de un preşedinte, să-l numim Klaus Werner Iohannis, cu un premier Orban Ludovic şi cu echipa sa penelistă galbenă care a reprezentat cea mai proastă soluţie pentru conducerea României, mai ales în această perioadă de criză, de pandemie, criză de sănătate şi, mai ales, criză economică şi socială, care încep să se simtă foarte consistent”, a spus Corlăţean.

În opinia senatorului social-democrat, guvernarea liberală „a abuzat de drepturi şi libertăţi fundamentale ale cetăţenilor”, dar şi de banul public, atitudine care nu se regăsesşte în nicio ţară din Europa.

”Este o guvernare PNL lipsită de respect pentru cetăţeanul României, e o guvernare PNL care a abuzat de drepturi şi libertăţi fundamentale ale cetăţenilor, jucându-se cu jumătăţile de adevăr legate de pandemie, la care a adăugat şi minciună şi manipulare şi dezinformare. (…) A abuzat de banul public, sifonând bugetul de stat, sifonând banul public cu încredinţări directe la preţuri duble, triple, în contracte încredinţate clienţilor politici, oameni care şi-au bătut joc, de la guvernare, de cetăţeni, atunci când au încălcat legi importante votate de Parlamentul României, care reprezintă drepturi câştigate odată ce au intrat în vigoare aceste legi. Mă refer la dublarea alocaţiei pentru copii, creşterea cu 40% a punctului de pensie. Nu există o astfel de conduită într-o lume civilizată, democratică, în spaţiul european”, a arătat senatorul PSD.

Corlăţean consideră că actuala guvernare, „obsedată de puterea absolută”, trebuie schimbată, iar moţiunea de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune săptămâna viitoare va trece şi ”va trimite acolo unde-i este locul” puterea PNL.

”Cineva care comite astfel de lucruri oribile şi trăieşte în puseul permanent şi obsesia de putere absolută, politică, administrativă, financiară, trebuie să plece. Ăsta-i motivul pentru care săptămâna viitoare vom depune această moţiune de cenzură care, puteţi fi siguri, în clipa în care o vom depune la Parlamentul României este o moţiune căştigătoare. (…) Are deja voturile necesare pentru a trimite acolo unde-i este locul această putere PNL”, a spus Titus Corlăţean. AGERPRES