Oleg Țulea: „Promovarea comerțului și industriei pe plan extern reprezintă o prioritate pe agenda misiunilor diplomatice peste hotare”

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Consolidarea cooperării în domeniul diplomației economice și modalitățile de sporire a activităților de promovare a producătorilor autohtoni în străinătate a fost subiectul discuției ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, și a președintelui Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova, Sergiu Harea, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Șeful diplomației moldovenești a reiterat disponibilitatea ministerului de a promova companiile autohtone în cadrul activităților organizate de către misiunile diplomatice peste hotare, precum și de a acorda asistența necesară în stabilirea noilor relații de colaborare și consolidarea celor existente cu partenerii externi, în special cu camerele de comerț și industrie.

Sergiu Harea a informat ministrul cu privire la dificultățile întâmpinate în mediul de afaceri din Republica Moldova, din perspectiva membrilor Camerei de Comerț și Industrie, astfel fiind susținută propunerea de a colabora și implementa măsuri în vederea contracarării efectelor economice nefaste, cauzate de impactul pandemiei asupra economiei naționale și globale.