Traficul de pasageri pe cele 17 aeroporturi din România va scădea cu 61% până la sfârşitul anulu

Traficul de pasageri pe cele 17 aeroporturi din România va scădea cu 61% până la sfârşitul anului, potrivit unui document prezentat luni la reuniunea anuală a directorilor generali din cadrul Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), organizată în staţiunea Venus.

Conform documentului prezentat de preşedintele AAR, David Ciceo, traficul de pasageri înregistrat în semestrul I al anului pe toate cele 17 aeroporturi din România a scăzut semnificativ, până la sfârşitul lui 2020 fiind prognozată o scădere cu 61% la un trafic total estimat de 9.085.000 de pasageri.

Directorul general al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu” – Constanţa, Bogdan Artagea, organizatorul evenimentului, a declarat pentru AGERPRES că în cadrul şedinţei anuale a AAR, ce are loc în perioada 24-26 august, în staţiunea Venus, se va discuta despre modalităţile de relansare a traficului aerian, creşterea şi menţinerea încrederii pasagerilor în transportul aerian comercial din România în contextul global generat de pandemie, precum şi despre modificările aduse Codului aerian.

„În speţă, relativ la situaţia epidemiologică cu care ne confruntăm şi faţă de care suntem nevoiţi să ne adaptăm activitatea în aeroporturi şi sistemele de lucru cu pasagerii, vom propune proceduri operaţionale noi cu sisteme de dezinfectare „no touch” cu ecran Samsung integrat şi soluţii profesionale de digitalizare în aeroporturi, vom aborda strategiile de dezvoltare a aeroporturilor din România, cu investiţii în siguranţa şi securitatea aeronautică şi investiţii în infrastructura aeroportuară”, a declarat Artagea. AGERPRES