Breaking News

Un parc de distracţii din Tokyo îşi încetează activitatea, după 94 de ani de la inaugurare

Un parc de distracţii din Tokyo îşi încetează activitatea, luni, după 94 de ani de la inaugurare, o parte din suprafaţa acestuia urmând să fie transformată într-un parc tematic ”Harry Potter”, în 2023, relatează agenţia Kyodo.
Toshimaen, care s-a deschis în septembrie 1926, este unul dintre cele mai mari parcuri de distracţii din Tokyo, cu peste 30 de instalaţii şi atracţii, printre care se numără un carusel din lemn, fabricat în Germania în 1907 şi transportat în zonă în 1971.

Foto: (c) Junko Abe/Handout via Reuters


De asemenea, între atracţiile parcului se află şi o piscină în formă de gogoaşă, introdusă în 1965, considerată prima piscină din lume de tip ”râu leneş”.
Foto: (c) Junko Abe/Handout via Reuters


Parcul va organiza o ”ceremonie finală”, luni seara, pentru a trage cortina peste îndelungata sa istorie.

Clienţii, purtând măşti de protecţie, au format cozi lungi încă de la primele ore ale zilei pentru a intra pentru ultima oară în parcul de distracţii.

Mare parte din suprafaţa de 22 de hectare va fi achiziţionată de guvernul metropolitan din Tokyo, care intenţionează să construiască un parc. Spaţiul verde va fi de asemenea utilizat drept adăpost de urgenţă în eventualitatea unui dezastru, notează Kyodo.
Foto: (c) Issei Kato / REUTERS


Noul parc tematic ”Harry Potter”, prevăzut să fie deschis în prima jumătate a anului 2023 pe o suprafaţă de aproximativ 30.000 de metri pătraţi, va cuprinde scene şi costume din filmele bazate pe celebrele romane din seria cu acelaşi nume scrisă de autoarea britanică J.K. Rowling.

Acesta va fi al doilea parc tematic ”Harry Potter”, după Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter, care a fost inaugurat în Marea Britanie în 2012 şi a fost vizitat de peste 1,4 milioane de persoane, potrivit companiei Seibu Railway Co., care deţine Toshimaen.

Compania a anunţat la începutul acestei luni că a ajuns la un acord cu alte companii, printre care Itochu Corp. şi Warner Bros. Entertainment Inc. pentru o parte din suprafaţa ocupată de Toshimaen din Tokyo pentru ca aceasta să fie dezvoltată într-un parc tematic ”Harry Potter”. AGERPRES