Activităţile din cadrul laboratoarelor sau atelierelor în învăţământul profesional şi tehnic vor avea loc cu clasa împărţită în grupe, prevede Ghidul pentru învăţământul profesional publicat pe platforma educatiacontinua.edu.ro.
Potrivit documentului, numărul de elevi dintr-o grupă se va determina cu asigurarea unui spaţiu individual de lucru care să respecte condiţiile de distanţare între elevi impuse prin normele emise de către Ministerul Sănătăţii, respectiv de minimum un metru sau separarea cu plexiglas, în situaţia în care asigurarea acestei distanţe nu este posibilă.
„Dacă nu se poate asigura instruirea elevilor nici după divizarea clasei pe grupe, se recomandă identificarea unor soluţii pentru transmiterea online a anumitor activităţi la care nu se poate opta pentru prezenţa elevilor 100% în laboratoarele/ atelierele din şcoală. Se vor planifica orele astfel încât grupele formate să beneficieze în mod echilibrat atât de predare de tip faţă în faţă, cât şi online. Pentru elevii care participă la orele online, în special în cadrul acelora în care se transmit noi cunoştinţe, acestora li se va asigura posibilitatea de a comunica, pentru a pune eventuale întrebări/solicita explicaţii”, mai prevede ghidul.
Totodată, instruirea practică săptămânală derulată la operatorul economic se realizează exclusiv prin activităţi faţă în faţă, cu clasa divizată în grupe, cu numărul de elevi determinat în urma calculului privind asigurarea unui spaţiu individual de lucru determinat, pentru fiecare elev, în funcţie de normele emise de către Ministerul Sănătăţii, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie stabilite împotriva infectării cu SARS-CoV-2. AGERPRES