Documentarul ”Josefin şi Florin” a câştigat premiul pentru cel mai bun film în competiţia România la Festivalul Astra Film

Documentarul ”Josefin şi Florin” a câştigat premiul pentru cel mai bun film în competiţia România la Festivalul Astra Film, ediţia în aer liber, care s-a terminat duminică seara, informează site-ul oficial al evenimentului.


Filmul regizat de Ellen Fiske şi Joanna Karlber spune povestea de dragoste a unui cerşetor român, care se îndrăgosteşte de o suedeză.

„Cerşetorul român Florin şi suedeza Josefin, o mamă singură, încep o poveste de dragoste după ce se întâlnesc în faţa unui magazin de cartier. După opt luni împreună, se căsătoresc şi încep o nouă viaţă într-un orăşel suedez. Florin învaţă suedeza şi caută de lucru, dar, pe măsură ce familia sa din România are o tot mai mare nevoie de bani, visul unei vieţi mai bune ajunge să fie pus la încercare”, se arată în prezentarea peliculei.

Foto: (c) www.astrafilm.ro


„Tatăl nostru”, de Andrei Dăscălescu, a câştigat premiul publicului Festivalul Astra Film.

„Regizorul, Andrei, şi iubita lui, Paula, află că vor fi părinţi. În timp ce viitoarea mamă se confruntă cu lipsa modelelor de urmat în familia ei destrămată, viitorul tată alege să-şi caute tatăl înstrăinat şi devenit între timp călugăr pe muntele Athos. Vizitele lui Andrei la mănăstire încearcă să dezlege misterul plecării tatălui pe când fiul său nu avea decât şase ani. Dar îl va face asta pe Andrei să devină un tată aşa cum şi el şi-a dorit întotdeauna?”, este povestea prezentată în filmul cel mai apreciat de public. AGERPRES