Situația cazurilor de COVID-19 din școli în ultimele 24 de ore

Mai multe școli din județele Olt, Bistrița-Năsăud, Brașov, Suceava, Satu-Mare, Botoșani și Vaslui au fost trecute în scenariul roșu în ultimele 24 de ore. Clasele de învăţământ gimnazial din comuna Stoicăneşti din județul Olt desfăşoară cursurile conform scenariului roşu, începând de joi, după ce un cadru didactic a fost testat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, potrivit inspectorului şcolar general al judeţului, Victor Iacobescu, transmite Agerpres. Astfel, scenariul roșu e desfășoară şi la: Şcoala ‘Constantin Brâncoveanu’ Slatina (trei cazuri de COVID-19 în rândul personalului auxiliar); trei clase de la Colegiul Naţional ‘Ion Minulescu’ Slatina (doi elevi şi un profesor infectaţi cu noul coronavirus); o clasă de la Liceul ‘Petre S. Aurelian’ Slatina (un elev cu COVID-19); o clasă de la Liceul ‘Mihai Viteazul’ Caracal (un elev confirmat); o clasă de la Liceul Teoretic ‘Petre Pandrea’ Balş (un elev cu noul coronavirus). De asemenea, cursurile se desfăşoară conform scenariului roşu şi în unităţile de învăţământ din comunele Spineni şi Tătuleşti. Incidenţa cazurilor de COVID-19 în aceste localităţi este de peste opt la mie, în contextul infectării a peste 40 de angajaţi ai Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Spineni.

Bistriţa-Năsăud: 18 clase şi o grupă de grădiniţă, trecute în scenariul roşu

În Bistrița-Năsăud, 18 clase şi o grupă de grădiniţă de la şapte școli au fost trecute în scenariul roşu, urmând să desfăşoare activitatea didactică exclusiv online, în urma unei decizii luate joi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), transmite Agerpres.  Cele mai multe clase vizate, 11 la număr, sunt de la Colegiul Naţional ‘Andrei Mureşanu’ din Bistriţa, unde au fost depistate cazuri de COVID-19 la două cadre didactice şi un elev. La şcoala din comuna Zagra şi la cea din satul Poienile Zagrei, au trecut în scenariul roşu toate cele patru clase de gimnaziu. La fel s-a întâmplat pentru o clasă de a VIII-a de la Colegiul Naţional ‘Liviu Rebreanu’ Bistriţa, o clasă de a XI-a de la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, o clasă de a II-a de la Şcoala gimnazială Tiha Bârgăului şi o grupă de grădiniţă de la Liceul teoretic ‘Radu Petrescu’ Prundu Bârgăului.

Braşov: A doua grădiniţă trece la scenariul roşu, în urma unui focar de COVID-19

O grădiniță din Brașov a trecut în scenariul roşu pe o perioadă de două săptămâni, după ce au fost confirmate trei cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice. Este cea de-a doua grădiniţă din municipiul Braşov unde s-a luat o astfel de măsură, de la deschiderea anului şcolar şi până în prezent, potrivit Agerpres.

Suceava: Trei elevi şi un cadru didactic confirmaţi cu COVID-19

Un cadru didactic şi trei elevi au fost confirmaţi pozitiv la noul coronavirus, joi, a informat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă. Este vorba despre o elevă de la Colegiul Economic ‘Dimitrie Cantemir’ Suceava, a cărei clasă desfăşoară cursurile online din data de 14 septembrie, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din localitatea Iaslovăţ şi un altul de la Colegiul Naţional ‘Dragoş Vodă’ din Câmpulung Moldovenesc. În cazul elevului din Iaslovăţ, conform anchetei epidemiologice, au fost respectate măsurile sanitare în şcoală, iar copilul a fost adus la cursuri de părinţi, cu maşina personală, transmite Agerpres. În ceea ce priveşte cadrul didactic depistat pozitiv la SARS-CoV-2, acesta este de la Şcoala Gimnazială din Milişăuţi, iar conform DSP acesta a fost la şcoală, dar au fost respectate măsurile de securitate sanitară şi nu au existat contacţi direcţi.

Satu Mare: Patru cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor

Patru elevi din judeţul Satu Mare au fost confirmaţi cu COVID-19, toţi colegii de clasă ai acestora urmând să desfăşoare cursuri online pentru următoarele 14 zile, potrivit Agerpres „Până în acest moment, la nivelul judeţului s-au înregistrat 4 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor. Conform procedurilor specifice, orele de curs cu prezenţă la şcoală pentru patru clase de elevi au fost mutate în sistem online pentru o perioadă de 14 zile. În judeţul Satu Mare, 51.057 elevi sunt înscrişi în învăţământul de stat şi 672 în învăţământul particular”, precizează sursa citată.

Vaslui: Cursuri suspendate la două școli care au fost până acum în scenariul galben

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui a aprobat, vineri, suspendarea cursurilor la două unităţi şcolare care funcţionau până acum în scenariul galben, în urma infectării cu coronavirus a unor cadre didactice şi nedidactice şi a unor elevi şi la o clasă, informează Agerpres. Potrivit unei informări transmise de Instituţia Prefectului, este vorba despre Colegiul Naţional ‘Gheorghe Roşca Codreanu’ Bârlad, unde au fost semnalate trei cazuri de infectare la trei elevi din clase diferite, Grădiniţa cu program prelungit nr. 3 Vaslui, unde au fost confirmate cu COVID două cadre didactice şi două cadre nedidactice şi despre o clasă de la Şcoala Gimnazială ‘Episcop Iacov Antonovici’ Bârlad, unde un copil de clasa a II-a a fost confirmat pozitiv la SARS-CoV-2.

Botoşani: Doi elevi şi o profesoară de sport, diagnosticaţi cu COVID-19

Elevii din două clase de la Şcoala nr. 1 din municipiul Dorohoi nu se vor mai prezenta fizic la ore, ca urmare a două cazuri de COVID-19 înregistrate în rândul a doi dintre ei, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei, potrivit Agerpres. Astfel, autorităţile sanitare au dispus întreruperea cursurilor pentru două săptămâni. (sursa: www.edupedu.ro)