Vineri – ultima zi de campanie electorală. La Bucureşti, peste o sută de candidaţi la Primăria Generală şi la sectorare

Vineri este ultima zi de campanie electorală pentru alegerile locale, aceasta urmând să se încheie sâmbătă, la ora 7,00. Campania electorală a început pe 28 august şi a fost una atipică. Pentru prima oară, aceasta s-a desfăşurat în condiţii stricte de securitate sanitară, generate de pandemia de coronavirus. Ultima zi de campanie se desfăşoară tot în stare de alertă pe teritoriul României, aceasta fiind prelungită cu încă 30 de zile începând cu data de 15 septembrie. Peste o sută de candidaţi îşi vor disputa duminică fotoliul de primar general al Bucureştiului şi cele şase funcţii de primari de sectoare din Capitală.  Birourile Electorale de Circumscripţie au constatat rămânerea definitivă a 103 candidaturi la funcţiile de primar din Bucureşti:

* 18 candidaţi – la funcţia de primar general al Capitalei

* 20 de candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 1

* 16 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 2

* 13 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 3

* 9 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 4

* 11 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 5

* 16 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 6

Candidaţii sunt ingineri, jurnalişti, medici, economişti, avocaţi, profesori sau actori. Printre ei se regăsesc şi un controlor de trafic aerian, un ghid montan, un teolog, un antrenor, un ofiţer în rezervă, un diplomat, un politolog şi un şofer.

PRIMĂRIA GENERALĂ A CAPITALEI

Pentru fotoliul de primar al Bucureştiului candidează, în acest an, nume cunoscute. Actualul edil general, Gabriela Firea, candidează pentru un al doilea mandat. Principalul lor contracandidat este independentul Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS. De asemenea, în cursa electorală a intrat şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, fost prim-ministru şi fost preşedinte al Senatului. Se vor „bate” pentru funcţia de primar şi actorii Florin Călinescu şi Bogdan Stanoevici, dar şi Ilan Laufer şi Alexandru Coita. Candidaţii la funcţia de primar general al Bucureştiului sunt următorii: Traian Băsescu (PMP), Gabriela Firea (PSD), Nicuşor Dan (independent), Ilan Laufer (Partidul Forţa Identităţii Naţionale), Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020), Octavian Bădescu (independent), Radu Octavian Moraru (independent), Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE), Radu Ghidău (Partidul Alianţa Naţional Ţărănistă), Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din România), John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română), Cătălin Ioan Berenghi (independent), Claudiu Richard Târziu (Alianţa pentru Unirea Românilor), Bogdan Stanoevici (Partidul Social Democrat Independent), Florin Călinescu (Partidul Verde), Ileana Daniela Nănău (PRM), Valentina Bistriceanu (PER) şi Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie). (sursa: www.agerpres.ro)