Ciolos: Pentru USR PLUS este un moment istoric

Pentru USR PLUS este un moment istoric, a declarat copreşedintele Alianţei, Dacian Cioloş, după anunţarea exit-poll-urilor pentru alegerile locale de duminică.

„Aveţi în faţă o nouă forţă politică a României, aşa cum am promis, aşa cum împreună cu dumneavoastră, de patru ani de zile, construim acest proiect politic. Astăzi nu pot decât să mulţumesc celor 20.000 de candidaţi USR PLUS care au candidat la primării şi consiliile locale peste tot în ţară”, a spus Cioloş.

Totodată, el s-a adresat echipelor din secţiile de votare.

„Rămâneţi pe baricade până în ultimul moment. Voturile încă se numără. Au fost tentative de furt de voturi astăzi, vă rog să fiţi foarte atenţi, pentru că rezultatele se cântăresc până în ultimul moment. Dar un lucru e cert – asistăm pentru Alianţa USR PLUS la un moment istoric”, a punctat el.

Şi Cioloş a vorbit de „o revoluţie a bunei guvernări”. „De astăzi vă putem prezenta câţiva noi lideri politici, viitori lideri politici ai României – este Nicuşor Dan, este Clotilde (Armand – n.r.), Radu (Mihaiu -n.r.), Simona (Spătaru – n.r.). Mai sunt ceilalţi colegi din ţară. Vreau o menţiune specială pentru Vlad Voiculescu, care ştiut să facă pasul în lateral şi să intre în echipă cu Nicuşor Dan. E elementul-cheie. E diferenţa de comportament a alianţei USR PLUS faţă de ce s-a întâmplat în 2016, pentru că altfel Nicuşor Dan putea fi primarul nostru în ultimii patru ani”, a spus co-preşedintele alianţei.

Cioloş a menţionat şi alegerile parlamentare programate la finalul anului. „De astăzi cred că e clar pentru toată lumea – adevărata forţă de opoziţie a pesedismului este alianţa USR PLUS. Vom avea primari care au fost aleşi pe bune, care n-au fost transferaţi, ca să-şi menţină poziţiile, de la alte partide”, a mai spus el.

Dacian Cioloş a vorbit, din perspectiva alianţei, de o guvernare locală transparentă şi de „capacitatea de a schimba România” a USR PLUS. AGERPRES