Ambasada României la Chişinău îşi reia gradual activitatea pentru depunerea jurământului

Începând din 7 octombrie, Secţia Consulară a Ambasadei României la Chişinău îşi va relua gradual activitatea pentru depunerea jurământului de credinţă faţă de România.

În prima fază, în perioada 7-16 octombrie, persoanele care au fost programate să participe la ceremoniile oficiale de depunere a jurământului de credinţă faţă de România din luna martie 2020, sunt invitate să se prezinte la Secţia consulară, astfel:

– Sesiunea din 17 martie va fi reprogramată la data de 7 octombrie;
– Sesiunea din 18 martie va fi reprogramată pentru 8 octombrie;
– Sesiunea din 19 martie, reprogramată pentru 9 octombrie;
– Sesiunea din 24 martie, reprogramată pe 14 octombrie;
– Sesiunea din 25 martie, va fi reprogramată pe 15 octombrie;
– Sesiunea din 26 martie, reprogramată pe 16 octombrie.

În a doua fază, începând din 19 octombrie, va fi reluată activitatea pentru depunerea jurământului de credinţă faţă de România pentru persoanele ale căror programări au fost anulate ca urmare a restrângerii activităţii Secţiei consulare, în context COVID-19; acestea vor fi reprogramate strict cu respectarea ordinii cronologice şi vor primi toate informaţiile necesare la adresa de e-mail folosită la înregistrarea contului pe portalul SIMISC (www.econsulat.ro).

Activitatea Secţiei consulare se va desfăşura în funcţie de contextul epidemiologic, sesiunile putând fi micşorate sau mărite, după caz. Intrarea în sediul Secţiei consulare va fi permisă strict în funcţie de datele şi intervalele orare stabilite. Oamenii sunt îndemnaţi să se prezinte în funcţie de programul stabilit, în scopul evitării formării de grupuri mari de persoane, care nu va face decât să crească timpul de aşteptare. (sursa: www.trm.md)