Ai grija de pielea ta în perioada coronavirusului

Eficacitatea utilizării echipamentului de protecție cum  ar fi măștile, ochelarii sau mănușile în era COVID-19 este de necontestat. Este foarte important însă să putem evita apariția leziunilor cutanate, a ulcerelor de presiune sau a altor probleme dermatologice care pot fi atât dureroase cât și porți de intrare pentru infecții bacteriene. Sunt gesturi care trebuie să ne intre în noua rutină zilnică din această perioadă.

 

1.Spălați bine pielea feței și mâinilor cu apă și săpun

  1. Hidratați-vă pielea corespunzător

Acizii grași hiperoxigenați reduc fragilitatea pielea și îi cresc rezistența la factorii nocivi externi.

Aplicați de exemplu o cantitatea mică de Linovera®, (o soluție de acizi grași hiperoxigenati, cu rol important în prevenție, cu efect în protecția și vindecarea pielii afectate) pe vârful degetelor și aplicați pe piele cu mișcări circulare, mai ales pe zonele expuse presiunii sau fricțiunii (punctele de contact cu mască).

Sau puteți utiliza o loțiune hidratantă calmantă pentru pielea uscată, sensibilă sau iritată: Trixo®-lind fără coloranți, hipoalergenică, testată dermatologic, cu conținut de pantenol și alantoină.

 

  1. Protejați-vă pielea cu o barieră hidratantă:Askina® Barrier Cream, ideală pentru pacienții expuși riscului afectării dermatologice datorită umidită ții sau efectului agresiv al anumitor dispozitive medicale, oferă protecție pe termen lung
  2. Dacă pielea este afectată curățați-o și protejați-o cu atenție și delicatețe.

Aplicați soluție de irigare a plăgilor Prontosan® pe o compresă sterilă și tamponați ușor zonele afectate.

Aveți grijă de mâinile voastre.

Leziunile pielii mâinilor pot fi evitate prin anumite practici corecte de igienă:

  • Evitați spălarea mâinilor imediat înainte sau după utilizarea unui produs dezinfectant pe bază de alcool- poate conduce la apariția dermatitelor.
  • Mâinile tebuie să fie complet uscate înainte de a purta mănuși de protecție deoarece riscul apariției iritației crește dacă mâinile nu sunt uscate corespunzător. Hidratați-le permanent și adecvat.
  • Nu uitați: pielea noastră suportă și ea noile provocări din era corona. Îngrijiți-o cu delicatețe și atenție. (sursa: jurmed.ro)