Donaţie de peste 80 de cărucioare pentru persoane cu deficienţe locomotorii din R. Moldova

80 de persoane cu deficienţe locomotorii din Republica Moldova vor primi o șansă la o viață mai bună datorită fraților din România. Campania „România ajută Basarabia”, demarată de Mitropolia Basarabiei, a făcut posibilă aducerea scaunelor mobile din România și dăruirea lor celor care le-au visat multă vreme.

Cărucioarele au fost aduse la Chişinău de membrii Asociaţiei „Tighina” din Bucureşti. Ele vor fi distribuite prin raioane, acolo unde mai multe persoane cu dizabilităţi le așteaptă.

„Aceste cărucioare vin de acasă, acasă. Din România, în România. Din Bucureşti vin la Chişinău, pentru cetăţenii care nu au posibiliatea să iasă din casă. Cărucioarele sunt noi, sunt cărucioare simple, care în mod normal ar trebui să fie în fiecare casă, unde este un cetăţean care are aşa probleme, probleme locomotorii”, a declarat președintele Asociației „Tighina”, Alexei Paluță, pentru TVR Moldova.

Pentru a beneficia de un scaun rulant, persoanele cu nevoi speciale au depus o cerere la Mitropolia Basarabiei.

„Au mai fost aduse cărucioare, vor mai fi aduse încă prin acest proiect, pentru a ajuta oamenii cu dizabilităţi. Ne bucurăm foarte mult că fraţii de peste Prut sunt alături de noi, chiar şi în această perioadă mai grea, de încercare, de pandemie”, a mulțumit consilierul economic al Mitropoliei Basarabiei, Victor Ghimpu.

Conform datelor Centrului de Protezare şi Reabilitare, peste 1.500 de persoane cu nevoi speciale din Republica Moldova au nevoie de cărucioare speciale pentru a se putea deplasa. (sursa: www.infoprut.ro)