Andrian Candu, pentru presa din România: R.Moldova se află în izolare internațională

Autoritățile R.Moldova au dus la izolarea internațională a statului. Declarația a fost făcută de liderul „PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, în cadrul unui interviu pentru portalul de știri PSNews din România.

Republica Moldova se află în izolare internațională. Avem relații nu atât de bune cu țările vecine, cu Uniunea Europeană. Tot ce înseamnă integrarea europeană sau procesele de integrare europeană sunt la un nivel foarte pasiv de implementare. Relațiile cu Statele Unite ale Americii, care ar trebui să fie considerate strategice, situația este la fel. Este mult de muncă pentru a restabili relațiile internaționale. La această oră suntem izolați nu doar din punct de vedere pandemic, dar și politic față de statele occidentale”, a declarat politicianul.

Întrebat despre relația cu România, Candu a declarat că autoritățile române mereu au fost alături de R.Moldova „indiferent de culoarea politicului de la București, indiferent de președinte, Guvern, sau partidul care se află la guvernare”.

Republica Moldova a fost mereu ajutată de România. Și din punct de vedere politic, un lobby, advocacy pentru R.Moldova la forurile internaționale, dar în același timp cu ajutor financiar, logisitcă și infrastructură… România de fiecare dată, în fiecare an, contribuie mult în a ajuta Republica Moldova. Și la bine, și la rău”, a precizat el. (sursa. www.deschide.md)