Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul paturilor pentru pacienţii cu COVID-19

În acest moment, în cadrul instituţiilor medicale spitaliceşti sunt internaţi 2.559 de pacienţi. Odată cu creşterea numărului de cazuri au fost identificate mai multe locuri de spitalizare, unele din ele fiind deja activate. Informaţii în acest sens au fost prezentate în debutul şedinţei de Guvern de ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„Reieşind din creşterea cazurilor de infectare cu COVID-19, am identificat mai multe locuri în instituţii medicale, unele deja au fost activate. Există rezerva de paturi. Noi am identificat şi nişte soluţii de activare a locurilor suplimentare în instituţii republicane, 336 de paturi, inclusiv consolidarea terapiilor intensive cu 26 de paturi. Am direcţionat ventilatoare, monitoare. Săptămâna viitoare mai aşteptăm un lot de ventilatoare pentru terapiile intensive”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei, în cazul în care numărul de infectări va continua să crească, se va merge pe reprofilarea locurilor în cadrul instituţiilor medicale non-COVID.

 Totodată, ministra Sănătăţii a anunţat că un lot de ambulanţe din Turcia va fi livrat în Republica Moldova pe parcursul lunii octombrie. (sursa: www.trm.md)