Peste 20 de filme din selecţia Cannes 2020, prezentate la festivalul Lumière

Mai mult de 20 de filme din selecţia Cannes 2020 vor fi prezentate la festivalul Lumière care va avea loc la Lyon luna aceasta. După ce au fost prezentate în festivaluri ca Deauville şi San Sebastián, filmele Cannes 2020 vor fi proiectate la festivalul Lumière din Lyon, între 10 şi 18 octombrie, înainte de a ajunge pe marile ecrane din Roma şi a reveni pe Croazetă pentru un eveniment special de trei zile, anunţat la finalul lunii trecute.

Pe parcursul a opt zile, la Lyon, vor fi prezentate 23 de filme care poartă eticheta Cannes 2020, în prezenţa membrilor echipelor de producţie.

Este vorba despre filme de debut, dar şi ale unor cineaşti consacraţi, despre comedii şi animaţii, producţii semnate, între alţii, de cineaşti ca Viggo Mortensen („Falling”), Thomas Vinterberg („Druk”) , Maïwenn („ADN”), Pete Docter („Soul”) şi Laurent Lafitte („L’Origine du monde”).

Cineaştii belgieni Jean-Pierre şi Luc Dardenne, de două ori laureaţi cu Palme d’Or la Cannes, vor primi Prix Lumière, distincţie onorifică a festivalului.

Organizatorii festivalului Lumière sunt Bertrand Tavernier, cineast şi istoric de film, şi Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes şi preşedintele Institutului Lumière.

Cea de-a 12-a ediţie a festivalului va avea loc în perioada 10 – 18 octombrie, iar între evenimentele anunţate se numără omagiile aduse scenaristului francez Michel Audiard şi regizorului american Clarence Brown. (sursa: www.news.ro)