Patru noi focare de COVID-19 la Iaşi. Unul la Spitalul “Sfânta Maria” şi un altul la Spitalul Militar

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a anunţat joi, 8 octombrie, apariţia a patru noi focare de COVID-19 în judeţul Iaşi, dintre care unul la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” şi unul la Spitalul Clinic Militar din Iaşi. Cele patru focare nou apărute sunt la:

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE GULLIVER IASI – 21 persoane (6 salariați și 15 beneficiari)

 

Mîsuri:

 

Un beneficiar a fost internat și ceilalți 14, fiind asimptomatici au fost izolați într-o locație a DGASPC. Salariații pozitivi au fost evaluați de medicul infecționist și izolați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția spațiilor cu firmă autorizată și personalul a fost reinstruit.

 

  1. SPITALUL CLINIC MILITAR de urgenţă „DR. IACOB CZIHAC” – Farmacie cu circuit închis – 3 salariați (asistenți de farmacie)

 

Măsuri:

Pozitivii au fost evaluați de medic infecționist și sunt izolați la domiciliu sau în spital.

 

  1. SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII ”SFÂNTA MARIA” IAȘI – Bloc operator – 7 cadre medicale

 

Măsuri:

Pozitivii au fost evaluați de medic infecționist și sunt izolați la domiciliu. Cadrele rămase în serviciu vor fi testate conform metodologiei. S-au limitat intervențiile chirurgicale doar la urgențe.

 

  1. MAGAZIN DE PREZENTARE – AGENT ECONOMIC IAȘI – 5 salariați

 

Măsuri:

 

Pozitivii au fost evaluați de medic infecționist și sunt izolați la domiciliu. Magazinul a   fost închis și s-a efectuat dezinfecția.