În Chișinău, copiii din grupele mici revin la grădinițe

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Copiii cu vârste cuprinse între doi și patru ani din capitală vor reveni la grădinițe. O decizie în acest sens a fost luată ieri de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică /CESP/ a municipiului Chișinău, comunică MOLDPRES.

Tot CESP municipal, a decis că elevii claselor gimnaziale și liceale vor fi obligați să poarte permanent măști în instituțiile educaționale din municipiu, inclusiv la lecții. De asemenea, rămân în vigoare în capitală și toate măsurile stabilite pentru Codul Roșu de alertă la COVID-19.

La ședința operativă de astăzi a serviciilor municipale, șefa Direcției generale asistenta socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a precizat că capacitatea spitalelor din municipiu pentru pacienții infectați sau confirmați cu COVID-19 este de peste 1037 de locuri, iar zilnic la Centrul COVID de la Moldexpo sunt aduși 100 de pacienți.

Conform sursei citate, de la distanță, prin intermediul unei platforme digitale sunt supravegheați 18 085 de pacienți infectați cu noul coronavirus, care se tratează la domiciliu. „La ziua de ieri, în municipiul Chișinău erau internați 815 pacienți infectați sau suspecți cu noul coronavirus: 772 confirmați și 43 suspecți. Dintre aceștia, 295 sunt în stare gravă, iar 8 – intubați”, a spus Bucearschi.

Conform datelor statistice prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până astăzi în R. Moldova au fost înregistrate 62 151 de cazuri de infectare cu COVID-19.