Regulamentul privind evaluarea bibliotecilor publice va intra în vigoare vineri

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de vineri, 23 octombrie, va publica Regulamentul privind evaluarea bibliotecilor publice, transmite MOLDPRES.

Documentul stabilește criteriile minime aplicate la evaluarea bibliotecilor publice, modul de organizare și desfășurare a procedurii de evaluare a bibliotecilor publice, precum și categoriile atribuite bibliotecilor în urma evaluării.

„Scopul Regulamentului este de a stabili un cadru normativ unitar pentru realizarea procedurii de evaluare a bibliotecilor publice, de a identifica un ansamblu de cerințe minime obligatorii pentru organizarea și funcționarea bibliotecilor publice și de a orienta și optimiza activitatea acestora, precum și de a stimula motivația personalului bibliotecilor publice de a spori performanțele bibliotecii”, indică decizia Guvernului.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va iniția evaluarea bibliotecilor în termen de o lună de la intrarea în vigoare a hotărârii şi va asigura evaluarea bibliotecilor publice în termen de doi ani de la inițierea procesului.

Totodată, bibliotecile publice din sistemul național de biblioteci își vor menține categoria de evaluare deținută la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri până la prima evaluare realizată în conformitate cu Regulamentul nominalizat.

Hotărârea intră în vigoare mâine, la data publicării în Monitorul Oficial.