Tinerii din întreaga ţară vor putea participa online la activităţi de învăţare, dezbatere, consultare şi celebrare a mişcării de tineret în cadrul Summitului Tinerilor

Tinerii din întreaga ţară vor putea participa online la activităţi de învăţare, dezbatere, consultare şi celebrare a mişcării de tineret în cadrul Summitului Tinerilor, care se va desfăşura în perioada 2-16 noiembrie.

„În acest an, programul naţional Capitala Tineretului din România şi Summitul Tinerilor sunt la o ediţie aniversară, cea cu numărul 5. În perioada 2-16 noiembrie, tinerii din întreaga ţară îşi dau întâlnire online, la cel mai amplu eveniment dedicat sectorului de tineret din România. (…) Summitul Tinerilor 5.0 este un eveniment inedit, care cuprinde 15 zile cu activităţi de învăţare, dezbatere, consultare şi celebrare a mişcării de tineret. După patru ediţii reuşite în format fizic, cea cu numărul 5 se va desfăşura online, dar promite să fie la fel de incitantă ca celelalte”, se arată într-un comunicat al Consiliului Tineretului din România.

Organizatorii reinventează atelierele în format fizic, care acum vor fi sub forma unor sesiuni închise de lucru şi de consultare. Plenarele din formatul fizic de altădată se transformă în evenimente publice, online.

Pornind de la deviza „Viitorul începe astăzi”, organizatorii îşi propun să încheie a V-a ediţie a Summitului cu Rezoluţia Tinerilor 2020.

„Rezoluţia reprezintă o conectare cu obiectivele europene şi un efort comun al întregului sector de tineret. Tinerii şi organizaţiile susţinătoare sunt îndemnaţi să se înscrie la Summit-ul Tinerilor 5.0, pentru a participa la consultări şi pentru a lua parte la definitivarea Rezoluţiei. Acesta nu este doar un document, ci un efort comun de dezvoltare”, se mai arată în comunicat.

Programul naţional Capitala Tineretului din România funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului (European Youth Capital).

Anual, un oraş din România primeşte, în urma unui concurs de concepte, titlul de „Capitala Tineretului” şi este sprijinit financiar, respectiv prin formare şi consultanţă, în pregătirea şi implementarea iniţiativelor din dosarul de candidatură.

În contextul reglementărilor în vigoare în ceea priveşte pandemia COVID-19, mandatul Iaşiului – Capitala Tineretului din România 2019-2020 a fost prelungit până în data de 31 octombrie.

Ediţia Constanţa – Capitala Tineretului din România demarează începând din 2 mai 2021. AGERPRES