CSM a admis restabilirea în funcție a cinci judecători

 Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis astăzi cererile de repunere în funcție a celor cinci judecători vizați în dosarul „Laundromat”. Decizia a fost luată cu nouă voturi pro, comunică MOLDPRES.

Astfel, CSM a acceptat solicitările de repunere în funcție cu achitarea salariilor pentru perioada în care au fost suspendați din funcții a judecătorilor: Serghei Gubenco care deținea funcția de președinte al Curții de Apel Comrat, a lui Sergiu Lebediuc fost judecător la Judecătoria Chişinău, Serghei Popovici care activa la Judecătoria Comrat, Iurie Hârbu – judecător la Judecătoria Telenești și Garri Bivol – judecător la Judecătoria Chişinău.

Cei cinci magistrați au solicitat repunerea în funcție după ce, la finele lunii septembrie, ei au fost scoși de sub urmărire penală pe motiv că faptele lor nu au întrunit elemente ale infracțiunii.

Tot astăzi, membrii CSM au dispus organizarea unui nou concurs pentru desemnarea unui judecător în calitate de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției, după ce cel de azi a fost declarat eșuat întrucât niciun candidat nu a acumulat numărul necesar de voturi.