Orban: Întreprinderile mici şi mijlocii şi mediul de afaceri trebuie să fie „un partener serios al Guvernului”

Întreprinderile mici şi mijlocii şi mediul de afaceri trebuie să fie „un partener serios al Guvernului”, un partener implicat în susţinerea fundamentărilor care să ducă la decizii care au efect în economia românească, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

„Vă asigur că participarea mea nu este o participare care e dictată, să spun, de nişte considerente politico-electorale, ci este o participare care este dictată de convingerea mea că mediul de afaceri, IMM-urile, trebuie să fie un partener serios al Guvernului, un partener implicat în susţinerea fundamentărilor care să ducă la decizii care au efect în economia românească. Guvernul pe care îl conduc a fost deschis la dialog permanent şi este şi va fi în continuare deschis la dialog cu mediul de afaceri, multe dintre deciziile pe care le-am luat au fost luate în discuţii, dezbateri, cu reprezentanţii mediului de afaceri. (…) Convingerea noastră este că o ţară în care există un mediu de afaceri prietenos, o ţară în care există iniţiativă economică, există un parteneriat între întreprinzători şi decidenţii de la nivel guvernamental, este o ţară care merge bine. O ţară în care afacerile merg bine este o ţară în care fiecare om poate să trăiască mai bine. Obiectivul nostru fundamental este să fim permanent atenţi la ce se întâmplă în mediul de afaceri ca să generăm cât mai multe programe, proiecte, decizii la nivel guvernamental care să vină în sprijinul mediului de afaceri”, a declarat Ludovic Orban, vineri, la „Topul naţional al firmelor private din România”, eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

 

El a trecut în revistă o parte din măsurile luate de Guvern în sprijinul mediul de afaceri, menţionând, între altele, pe cea privind amânarea ratelor la bănci. AGERPRES