Donald Trump susţine că este în desfăşurare „o fraudă majoră” în numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale

Preşedintele american Donald Trump susţine că este în desfăşurare „o fraudă majoră” în numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale, fără a oferi dovezi, şi că, „în ceea ce mă priveşte”, „am câştigat deja”, deşi nicio instituţie media majoră nu a declarat victoria sa, comentează DPA.

 

Numărarea voturilor este în continuare în desfăşurare într-o serie de state-cheie, iar cursa pentru Casa Albă este extrem de strânsă între Trump şi contracandidatul democrat Joe Biden, care anterior a făcut apel la susţinătorii săi să aibă răbdare şi să aştepte numărarea oficială a voturilor.

„Ne pregătim să câştigăm aceste alegeri. Sincer, am câştigat aceste alegeri”, a spus Trump în noaptea de marţi spre miercuri, acuzând faptul că autorităţile au oprit numărarea voturilor în Pennsylvania până dimineaţă.

El a mai declarat că amânarea este „o ruşine pentru ţara noastră” şi a promis că va sesiza instanţele americane în legătură cu această chestiune.

„Vreau să mulţumesc poporului american pentru sprijinul extraordinar”, a afirmat de asemenea Trump, care i-a mulţumit totodată soţiei sale, Melania, şi vicepreşedintelui Mike Pence.

El a susţinut că a câştigat în state „în care nu ne aşteptam să câştigăm”, şi a dat drept exemplu Florida, Ohio, Texas şi Pennsylvania.

Trump s-a plâns de mult timp de votul prin corespondenţă, deşi acesta este o metodă legală de a vota pe care zeci de milioane de americani au folosit-o la acest scrutin. Cu toate acestea, voturile prin corespondenţă vor face cel mai probabil ca procesul de numărare în unele state-cheie să dureze mai mult. AGERPRES