Educaţia online, mai ales la vârste mai scăzute, este „un fake de educaţie”, a declarat miercuri liderul Pro România, Victor Ponta.
„Eu sunt convins că educaţie online, mai ales la vârste mai scăzute, este un fake de educaţie. Eu cred că prima măsură pe care ar trebui să o luăm toţi oamenii politici ar fi să spunem – grădiniţele, clasa pregătitoare, şcolile primare şi gimnaziale ar trebui sa funcţioneze. (…) Prima măsură ar fi să ne gândim ce e bine pentru copii. Şi pentru copii şi pentru părinţi ar fi ca şcoala, educaţia să înceapă cât mai timpuriu şi să se facă în mod fizic. Când îl vezi pe profesor pe ecranul de la telefon, nu este educaţie”, a declarat Ponta la Conferinţa „Vreau la şcoală! Despre nevoia de educaţie incluzivă şi de calitate”.
În opinia sa, legarea bursei sociale de prezenţa la şcoală şi implementarea unui sistem prin care acestea primesc mai mulţi bani dacă reuşesc să ţină copiii la cursuri reprezintă soluţii pentru sistemul de învăţământ.
Ponta consideră că „cercetarea comunistă moştenită de noi, cu institute de unde nu iese nimic, sunt bani aruncaţi”.
„Excepţiile (…) nu confirmă regula, tocmai că arată că, atunci când ai un mare program european, reuşeşti să-l implementezi. Dar în rest toate celelalte institute ori le treci la universităţi, ca să producă ceva, ori le treci la companiile de care ai nevoie. România, şi dacă aloca 10 % din PIB, nu ajunge la nivelul de investiţie al ţărilor dezvoltate şi nu obţine rezultate”, a susţinut fostul premier.
Fundaţia Agenţia de Dezvoltare comunitară „Împreună”, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, INSCHOOL – proiectul comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei, Universitatea din Bucureşti, Digi24 şi Administraţia Prezidenţială au organizat, miercuri, dezbaterea „Vreau la şcoală! Despre nevoia de educaţie incluzivă şi de calitate”.
Evenimentul este înscris în calendarul de activităţi organizate sub egida Proiectului „România educată” şi este realizat şi cu sprijinul UNICEF. AGERPRES