Ciolacu: Guvernul Orban va creşte taxele şi impozitele şi, dacă va rămâne în funcţie, „în ianuarie FMI va fi aici”

Guvernul Orban va creşte taxele şi impozitele şi, dacă va rămâne în funcţie, „în ianuarie FMI va fi aici”, a afirmat luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD.

 

El a precizat că grupul parlamentar al PSD l-a invitat pe premierul Ludovic Orban în Parlament „pentru a explica de ce Guvernul incompetent pe care îl conduce i-a lăsat pe români pe cont propriu în faţa pandemiei”.

„L-am chemat astăzi pe Ludovic Orban să le spună românilor ce planuri are cu bugetul pe anul viitor. Îi dăm astăzi ocazia să recunoască intenţia PNL de a creşte TVA pentru români, într-un moment în care aceştia îşi permit din ce în ce mai puţin să ducă traiul de zi cu zi. Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie, cum Guvernul său va creşte impozitele pentru oamenii care muncesc în România, în loc să se asigure că în vremurile grele cei bogaţi îşi plătesc corect taxele. Orice român a înţeles de ce Ludovic Orban şi guvernul său incompetent nu fac public bugetul. Dacă rămân la guvernare, vor mări TVA-ul şi vor vinde tot ce a mai rămas de preţ în patrimoniului statului, toate companiile româneşti profitabile. Vor face singurul lucru pe care îl ştiu – să taie salariile şi să facă concedieri. Sunt convins că în ianuarie FMI va fi aici, dacă acest guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie”, a declarat Ciolacu, la „Ora premierului”, la care este prezent şeful guvernului.

El a susţinut că „Guvernul s-a împrumutat pe bandă rulantă” şi „a furat bani”.

„Deja s-au împrumutat pe bandă rulantă. Împrumuturi de 1.000 de euro pe secundă. Timp de 10 luni de zile! Împrumuturi care vor fi plătite de copiii care astăzi nu merg la şcoală, pentru că aşa a vrut acest Guvern. Domnule Orban, ce încredere mai pot avea românii în guvernul pe care îl conduceţi? I-aţi minţit de atâtea ori. Sunteţi singurul Guvern din istorie care a trecut bugetul ţării prin asumare. Aţi spus că aveţi bani în buget pentru toţi. Aţi minţit! Pentru copii, pentru profesori, pentru pensionari nu aţi mai avut bani. Nici pentru antreprenori, nici pentru fermieri, i-aţi lăsat să se descurce pe cont propriu. Pentru că aţi furat banii, în timp ce îi ţineaţi pe toţi românii închişi în case, în timp ce le spuneaţi că totul va fi bine, că vor fi în siguranţă, că vă ocupaţi de sănătatea lor”, a afirmat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a susţinut că Ludovic Orban este „adevăratul răspândac al sărăciei”.

„Domnule Orban, sunteţi adevăratul răspândac al sărăciei! Singura promisiune onorată a fost către prietenii dumneavoastră politici – să-i faceţi şi mai bogaţi din banii românilor, din sutele de miliarde împrumutate. Caracatiţa penelistă a fost singura care a prosperat în pandemie! Sunteţi corupţi până în măduva oaselor! Aţi furat până şi măştile pensionarilor, măştile care trebuiau să ajungă la cei mai vulnerabili dintre români, la cei care nu au ce mânca. Aţi furat tabletele copiilor, aţi furat până şi ventilatoarele care acum ar fi putut salva vieţi”, a detaliat liderul PSD.

Potrivit acestuia, Guvernul Orban „a scos total România din Europa, nu doar în privinţa testării sau a şcolilor pe care le ţine închise, dar şi a modelului economic european”.

„România riscă să piardă dreptul la fonduri europene. Aţi depăşit toate normele de disciplină fiscal-bugetară, care condiţionează acordarea banilor europeni. Deficit record şi datorii uriaşe – cele mai mari de după Revoluţie – v-a spus-o clar Comisia Europeană, nu noi, PSD. Spuneţi-le românilor adevărul, domnule Orban. Incompetenţa voastră, a celor din guvern, creează deja greutăţi imense pentru acest popor. Incompetenţa voastră nu ameninţă doar viaţa şi sănătatea românilor, ci şi locurile de muncă, veniturile familiilor, siguranţa lor alimentară”, a spus Ciolacu.

El a mai susţinut că, „în fiecare zi cu PNL la conducere, România devine tot mai bolnavă, mai disperată, românii sunt ameninţaţi de o creştere fără precedent a şomajului, de pierderea locurilor de muncă, de creştere dramatică a sărăciei, o creştere a preţurilor şi o creştere galopantă a corupţiei guvernamentale”.

„Acestea sunt lucrurile care îi presează pe români. Nu alegerile voastre! Domnule Orban, uitaţi-vă în oglindă. Acolo veţi găsi vinovatul! Pentru cel mai incompetent şi periculos guvern din istoria României. Asumaţi-vă responsabilitatea pentru situaţia cumplită în care aţi adus România. Pentru felul în care aţi condus ţara, în aceste vremuri de criză, pentru că astăzi România a devenit oaia neagră a Europei. Un exemplu negativ de cum nu se testează, un exemplu negativ de cum nu se ajută mediul de afaceri. În restul ţărilor Uniunii Europene nu a crescut şomajul şi sărăcia, aşa cum s-a întâmplat la noi. De ce? Pentru că ei nu au avut un Guvern Orban. Care să eşueze lamentabil! (…) Vin alegerile. Singurul lucru de care vă pasă de fapt. Acest guvern a devenit mai periculos decât noul coronavirus. Trebuie oprit, lucrurile trebuie repuse sub control!, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor. AGERPRES