Ciolacu susţine că noua rectificare bugetară propusă de Cabinetul Orban “probează” că banii ţării sunt “pe mâna Clanului Cămătarilor liberali”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că noua rectificare bugetară propusă de Cabinetul Orban “probează” că banii ţării sunt, în prezent, “pe mâna Clanului Cămătarilor liberali”, deoarece sunt prevăzute “tăieri masive” de la investiţii şi fonduri europene, însă “se găseşte” un miliard de euro pentru primăriile PNL şi pentru “puşculiţa electorală” a premierului – Fondul de rezervă al Guvernului.

“Noua rectificare bugetară a Guvernului Orban probează că banii ţării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali! Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL şi-a angajat răspunderea pe bugetul pentru 2020: fondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, şcolile au rămas fără bani, autorităţile locale au rămas fără bani! Rectificarea presupune tăieri masive de la investiţii şi fonduri europene. Peste 4 miliarde de lei. Ca prin minune, se găseşte însă un miliard de euro pentru primăriile PNL şi pentru puşculiţa electorală a lui Orban – Fondul de rezervă al Guvernului”, a scris Ciolacu, joi, pe Facebook.

El a adăugat că deficitul bugetar va ajunge la 100 de miliarde lei la finele anului, “un dezastruos record istoric”, deşi Romania a avut “cel mai mic pachet de stimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB”. Potrivit lui Ciolacu, în 2020, PNL “a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român” cu 1.300 euro.

“România s-a împrumutat accelerat, cu peste 25 miliarde euro, dar nu sunt bani pentru firmele româneşti, nici pentru pensionari şi copii, nici pentru agricultură. Datoria guvernamentală va depăşi pragul de 100 miliarde euro în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro. În fiecare an, din următorii 10 ani. Mai mult, din proiecţia anunţată chiar de ei pentru 2021, vorbesc de scăderea deficitului cu 20 miliarde de lei. De unde taie PNL 20 miliarde? Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă la următoarele întrebări dure: mai cresc pensiile, mai există recalcularea lor în 2021, pensia minimă rămâne îngheţată în 2021, cu cât se vor tăia salariile bugetarilor în 2021, cât vor să crească TVA (inclusiv la alimente, care va lovi năpraznic nivelul de trai a peste 8 milioane de români), cu cât vor majora impozitele”, a menţionat liderul PSD. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.