Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a organizat vineri un webinar pentru cele zece spitale de linia I, angrenate în lupta împotriva noului coronavirus, temele abordate de specialişti vizând aspecte referitoare atât la vaccinarea împotriva COVID-19, cât şi la liniile de conduită în comunicarea legată de acest proces de imunizare.
„Prezentările au fost centrate pe aspecte care vizează atât vaccinarea împotriva COVID-19, cât şi liniile de conduită în comunicarea legată de vaccinare. Acestea sunt adresate personalului medical, ce reprezintă elementul-cheie în succesul campaniei de vaccinare şi, implicit, de stopare a pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al CNCAV.
Potrivit documentului citat, subiectele abordate au vizat aspecte concrete privind implementarea Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 în România şi importanţa integrării profesioniştilor din sănătate în efortul comun de vaccinare împotriva COVID-19. De asemenea, au fost prezentate recomandări cu privire la comunicarea cu pacienţii ezitanţi, dar şi în privinţa comportamentului pe reţelele sociale. O altă temă s-a referit la aspectele ştiinţifice legate de vaccinarea împotriva COVID-19.
„Sesiunea de informare de tip webinar din 18 decembrie reprezintă una dintre acţiunile de comunicare incluse în strategia de vaccinare împotriva COVID-19 al cărei public-ţintă îl constituie reprezentanţii corpului medical (reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale de medici şi ai asociaţiilor de pacienţi, reprezentanţi ai rezidenţilor şi ai studenţilor la medicină, dar şi de la nivelul Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România). În perioada 16-19 decembrie 2020, astfel de webinarii vor fi organizate zilnic”, se precizează în comunicat.
Între vorbitorii din cadrul webinarului s-au numărat preşedintele CNCAV, col.dr. Valeriu Gheorghiţă, şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr.Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV.
Cele zece spitale de linia I, angrenate în lupta împotriva COVID-19 sunt: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.
CNCAV este un organism interministerial, fără personalitate juridică, aflat în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului. AGERPRES