Cod portocaliu de vânt puternic şi zăpadă viscolită pentru zonele de munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, mai multe avertizări nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic şi zăpadă viscolită pentru zonele de munte din zece judeţe situate în centrul, sudul şi sud-vestul ţării.

Potrivit meteorologilor, până la ora 20:00, în zonele de munte ale judeţelor Alba, Braşov şi Sibiu, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

De asemenea, tot până la ora 20:00, în judeţele Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, la peste 1.800 de metri, vor fi intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h. În plus, aici va ninge.

În judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, la munte, la înălţimi mai mari de 1.800 de metri, până la ora 20:00, se vor înregistra intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 120-130 km/h, asociate cu viscol puternic şi vizibilitate redusă.

Nu în ultimul rând, în judeţele Gorj şi Vâlcea, tot la cote mai mari de 1.800 de metri, se vor produce, până la ora 20:00, intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de peste 100-120 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Şi aici va ninge.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. AGERPRES