Instituțiile municipale de învățământ sunt pregătite pentru începerea semestrului doi de studii

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/.Situația de sănătate înregistrată în instituțiile municipale de învățământ permite ca școlile și grădinițele din municipiul Chișinău să își primească elevii în clasele de studiu, transmite Moldpres.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipalității că situația pandemică din instituțiile municipale de învățământ permite ca școlile și grădinițele municipale să își primească elevii în clasele de studiu. „Doar 58 de elevi înregistrați în instituțiile municipale de învățământ sunt internați în spital, alți 260 de elevi se află în autoizolare. Din totalul numărului de cadre didactice din municipiul Chișinău doar opt se află în indisponibilitate de a începe semestrul doi al anului școlar, fiind în autoizolare. Toate școlile sunt pregătite pentru începerea semestrului doi de studii”, a declarat Cutasevici.

În același timp, oficialul a declarat că în grădinițele din municipiul Chișinău s-au înregistrat doar patru copii internați în spital cu diagnosticul  coronavirus. ”Din numărul total de copii de vârstă preșcolară doar 221 de copii se află în autoizolare”, a declarat Cutasevici.

Potrivit viceprimarului, 31 de educatori din instituțiile preșcolare de învățământ se află în autoizolare, restul efectivului de cadre didactice este gata să primească copii la grădiniță. „Nici o instituție de învățământ preșcolar nu este închisă”, a specificat oficialul.

Potrivit statisticii municipalității Chișinău, în cele 148 de instituții municipale de învățământ sunt înregistrați 92 863 de elevi.