Orban, despre comunicarea dintre PNL şi USR PLUS: Nu fac bine declaraţiile polemice,coeziunea în comunicare este esenţială

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seara, în legătură cu comunicarea dintre PNL şi USR PLUS, că „nu fac bine declaraţiile polemice”, iar coeziunea în comunicare este esenţială.

„Este un gentlemen’s agreement. E o chestiune care ţine de bun-simţ, de şapte ani de acasă, de nişte reguli fundamentale în comunicare. Coeziunea în comunicare e esenţială”, a spus Orban la B1 TV întrebat dacă există un acord de comunicare publică între PNL şi USR PLUS.

Moderatorul B1 TV s-a referit şi la schimbul de replici între preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Violeta Vijulie, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Nu fac bine aceste declaraţii polemice. Eu sunt adeptul că în momentul în care am hotărât să guvernăm România, trebuie să fim serioşi. Am lucrat două săptămâni la armonizarea programelor de guvernare, la găsirea unui program de guvernare care să exprime într-o modalitate cât mai apropiată de programele fiecărui partid priorităţile noastre. A fost adoptat un program de guvernare care a stat la baza învestirii Guvernului. (…) Toţi miniştrii trebuie să respecte acest program de guvernare. Dacă există diferenţe de abordare, într-un domeniu sau altul, aceste lucruri nu pot fi rezolvate prin declaraţii polemice la televizor. Aceste lucruri trebuie rezolvate prin dialog, trebuie argumentate extrem de solid şi trebuie căutată o soluţie”, a afirmat Orban.

Liderul liberal a spus că nu există un acord de comunicare publică între PNL şi USR PLUS.

„Am evitat să facem foarte multe hârtii, avem un acord de Coaliţie pe care l-am dat publicităţii, care prevede câteva principii de bază, care trebuie respectate, avem un program de guvernare, avem Guvern în sine care cuprinde premierul, doi vicepremieri care pot să discute problemele, de asemenea, oricând e necesară o decizie politică, ne putem întâlni, preşedinţii. Comunicarea asta divergentă, au fost puncte, să ne aducem aminte că preşedintele Senatului a vorbit de desfiinţarea Senatului, de referendumul din 2009. Nu cred că a fost potrivit. Nu cred că este bine ca cineva să încerce să câştige capital politic într-un mod, cum să spun, punându-şi partenerii într-o situaţie în care să afle din presă de un obiectiv. Cred că orice astfel de acţiune care excede programul de guvernare trebuie tratată cu maximă circumspecţie şi cu responsabilitate faţă de partener”, a afirmat Orban. AGERPRES