Prim-ministrul Japoniei, Yoshihide Suga, a decis miercuri să extindă starea de urgenţă din cauza pandemiei de COVID-19 şi la alte regiuni din ţară

Prim-ministrul Japoniei, Yoshihide Suga, a decis miercuri să extindă starea de urgenţă din cauza pandemiei de COVID-19 şi la alte regiuni din ţară după ce Japonia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri, informează Reuters.

Suga a declarat stare de urgenţă în alte şapte prefecturi, inclusiv Kyoto, Osaka şi Fukuoka, numărul prefecturilor afectate de această măsură ajungând la 11.

Guvernul a solicitat ca rezidenţii din cele 11 prefecturi să evite ieşirile nenecesare, iar barurile şi restaurantele să se închidă până la ora 20:00. Măsura rămâne în vigoare până pe 7 februarie.

‘Stadiul infecţiilor continuă să fie foarte grav”, a spus ministrul Sănătăţii, Norihisa Tamura, în cadrul unei întâlniri de experţi.

Ministrul a recomandat cetăţenilor să evite deplasările neesenţiale şi cele care nu sunt urgente chiar şi pe perioada zilei.

”În funcţie de evoluţia ulterioară a situaţiei, există opţiunea de a extinde starea de urgenţă la întreaga ţară”, a declarat Toshio Nakagawa, preşedintele Asociaţiei medicale japoneze cu prilejul unei conferinţe de presă. ”Vrem ca guvernul să ia măsuri anticipat”.

Starea de urgenţă cu durata de o lună a fost declarată joi pentru Tokyo şi trei prefecturi învecinate – Chiba, Kanagawa şi Saitama – autorităţile din regiune făcând eforturi de a ţine sub control un al treilea val, sever, al pandemiei.

Circa 79% dintre persoanele consultate au spus că decizia luată joi vine ”prea târziu”, în timp ce aproape 78% au spus că măsura ar trebui extinsă şi la alte regiuni, potrivit unui sondaj realizat de agenţia Kyodo News şi publicat duminică.

Vineri, Japonia a raportat un număr record de 7.711 de noi infectări, inclusiv 2.392 de cazuri în Tokyo, marcând cea mai mare creştere zilnică pentru a patra zi consecutiv.

În Tokyo, aproape toată lumea poartă mască în public, dar trenurile de navetişti sunt încă aglomerate chiar şi după ce guvernul a îndemnat ca un număr mai mare de oameni să lucreze de acasă.AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.