Primăria municipiului Chișinău a alocat 80 de milioane de lei pentru compensații la servicii comunale

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/.10 000 de chișinăuieni vor primi compensații la serviciile comunale și resursele energetice, fără a bate la ușile funcționarilor, transmite Moldpres.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că  persoanele care au primit până în 2019 compensaţii la serviciile comunale și resursele energetice nu mai trebuie să trimită repetat cereri pentru a solicita acest serviciu. Numărul acestor persoane se ridică la zece mii. Ceban a specificat că persoanele defavorizate, care au domiciliul în Chișinău, vor beneficia de compensații de 40 % din costul facturii în sezonul încălzire 2020-2021.

În același timp, oficialul a precizat că vor trebui să trimită cereri pentru solicitarea acestui serviciu doar persoanele care sunt introduse în 2021 în acest sistem de plăți.

Beneficiari ai compensațiilor sunt familiile ale căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de 3000 de lei/lună pentru fiecare persoană, precum și familiile tinere (cu vârsta de până la 35 de ani), cu venituri mediu global lunar de până la 5000 lei.

Pentru compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău, sunt bugetate 80 de milioane de lei.