Reţeaua socială online Snapchat i-a interzis definitiv accesul preşedintelui american Donald Trump

Reţeaua socială online Snapchat i-a interzis definitiv accesul preşedintelui american Donald Trump, transmite dpa. Măsura anunţată miercuri este motivată de „încercările de a răspândi dezinformare, discurs de ură şi de a incita la violenţă” ale liderului de la Casa Albă, al cărui mandat se încheie în 20 ianuarie.

Aplicaţia de mesagerie multimedia suspendase deja de săptămâna trecută contul lui Trump, fără a preciza un termen.

Un purtător de cuvânt al Snapchat a declarat miercuri că firma a evaluat ce acţiuni pe termen lung se pot lua în interesul comunităţii platformei. Decizia de a i se desfiinţa contul lui Trump a fost luată „în interesul siguranţei publice”, arată comunicatul citat de dpa.

După încercarea din 6 ianuarie a unor manifestanţi violenţi de a bloca lucrările Congresului Statelor Unite, prin ocuparea sediului acestuia – Capitoliul din Washington – lui Trump i-a fost blocat accesul în reţelele Facebook, Twitter şi YouTube, iar Amazon a sistat serviciul de servere pentru aplicaţia Parler, utilizată de mulţi susţinători ai preşedintelui.

Interzicerea simultană a lui Trump pe principalele platforme internet i-a închis acestuia canalele preferate de comunicare.

Operatorii reţelelor şi-au exprimat temeri că Trump şi-ar putea utiliza conturile din media sociale pentru a-şi influenţa susţinătorii să provoace tulburări în Statele Unite şi să perturbe ceremonia de inaugurare a următorului preşedinte, democratul Joe Biden. AGERPRES