167.977 de angajaţi din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare

Numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 de persoane (131.962 – personal din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 36.015 – personal din sistemul de învăţământ universitar), informează Ministerul Educaţiei într-un comunicat remis presei.

„Având în vedere suprapunerea dintre perioada de vacanţă şi perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educaţiei decide iniţierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilităţii de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021”, afirmă sursa citată.

Conform Ministerului Educaţiei, până în prezent, la nivelul învăţământului preuniversitar, 45,06% dintre angajaţi au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns).

Totodată, în sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 titulari angajaţi în sistemul de învăţământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns). AGERPRES