Medicii din Chișinău vor fi instruiți pentru procesul național de vaccinare anticovid

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Autoritățile municipale de sănătate își vor instrui personalul și sunt la dispoziția autorităților centrale pentru a pune în aplicare planul național de imunizare împotriva COVID-19, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipale, ca autoritățile locale de sănătate să se pregătească pentru procesul național de imunizare, aprobat de autoritățile centrale ale statului.

“Solicit Direcției generale de asistență socială și sănătate să lanseze un plan pentru pregătirea și instruirea personalului medical în vederea lansări procesului național de imunizare împotriva COVID-19. De asemenea, solicit pregătirea lanțului logistic pentru procesul de vaccinare – trebuie să fim pregătiți pentru a pune în aplicare procesul de vaccinare”, a declarat edilul capitalei.

Oficialul a subliniat că autoritățile municipale sunt la dispoziția autorităților centrale pentru a pune în aplicare planul de imunizare împotriva COVID-19.

foto simbol