BCR lansează, prin programul Şcoala de Bani, un proiect pilot în premieră, dedicat profesorilor din România

Banca Comercială Română lansează, prin programul Şcoala de Bani, un proiect pilot în premieră, dedicat profesorilor din România, prin care noţiunile de educaţie financiară pot fi predate, în premieră, în cadrul materiilor studiate la şcoală: matematică, română, istorie sau geografie.

Potrivit unui comunicat al băncii, prin acest proiect, Şcoala de Bani oferă materiale educative pe care cadrele didactice din toată ţara le pot discuta cu elevii în orele de curs şi prin care sunt integrate noţiuni de educaţie financiară în materiile studiate în mod tradiţional, precum română, matematică, geografie, istorie, engleză sau ştiinţe sociale.

Fişele au fost dezvoltate de experţii de la Şcoala de Bani şi un grup de lucru format din 25 de cadre didactice din Iaşi, fiind constituite pe următoarele materii: educaţie socială, limba engleză, geografie, limba română, istorie, ştiinţe sociale şi matematică.

Conform sursei citate, în timpul orelor de educaţie socială poate fi realizată, printre altele, exersarea construirii de argumente pro şi contra şi a comparării opiniilor, folosind ca studiu de caz o idee de afacere, care poate fi analizată din patru puncte de vedere: ideea, piaţa, banii, cunoştinţele, evidenţierea elementelor identităţii culturale ale unui popor pornind de la povestea unor termeni financiari (ban, bancă, credit, dobândă).

La limba engleză poate avea loc îmbunătăţirea vocabularului legat de cheltuieli şi economisire (save, spend, invest, donate, needs, wants) şi învăţarea diferitelor construcţii din limba engleză folosind termeni financiari.

La orele de limba română profesorii pot aborda tema familiei şi motivul banului, ambele prezente în romanul „Mara” de Ioan Slavici, prin încurajarea elevilor să întocmească bugetul familial al Marei şi un plan financiar pentru utilizarea acestuia.

La matematică elevii sunt invitaţi într-o călătorie în lumea banilor unde învaţă să convertească din RON în EUR şi invers, să facă tranzacţii financiare în limbaj matematic, să opereze cu termeni financiari.

Materialele pot fi descărcate gratuit de cadrele didactice de pe platforma Şcoala de Bani: https://www.scoaladebani.ro/fise-educationale. AGERPRES