AUR, afiliere la „familia politică europeană a conservatorilor şi reformiştilor, de orientare centru-dreapta”

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat, în contextul deplasărilor pe care le-a efectuat zilele trecute în Polonia şi Belgia, afilierea partidului la „familia politică europeană a conservatorilor şi reformiştilor, de orientare centru-dreapta”, din care fac parte şi conservatori polonezi, italieni, spanioli şi britanici, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri.

Miercuri, el s-a întâlnit la Varşovia cu reprezentanţi ai partidelor de guvernare conservatoare, PiS (Partidul Lege şi Justiţie) şi Partidul Solidaritatea Poloneză, discuţiile vizând situaţia companiilor de stat strategice, dar şi proiectul de lege împotriva cenzurării internetului.

„Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar şi prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune şi prin viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliaţii strategici ai României în zonă”, a declarat George Simion, citat în comunicatul AUR.

El s-a întâlnit cu deputaţii Janusz Kowalski, secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, şi Radoslaw Fogiel, consilier al liderului PiS, Jaroslaw Kaczynski, şi responsabil cu relaţiile internaţionale al partidului. „Simion i-a dăruit lui Fogiel o hartă a României Mari, când Polonia era vecină cu România Întregită la 1918”, a precizat AUR.

Joi, la Bruxelles, copreşedintele AUR a avut o serie de întrevederi cu europarlamentari conservatori, discuţiile vizând pachetul de mobilitate care afectează transportatorii români, Pactul Verde european (Green Deal) care „va vulnerabiliza sistemul naţional energetic, inclusiv prin închiderea termocentralelor”, precum şi teme de actualitate precum „instituirea unui paşaport de vaccinare” sau „cenzura practicată de Big Tech (Facebook, Twitter, YouTube)”. AGERPRES