Sorin Cîmpeanu a anunţat că interesul pentru deschiderea şcolilor se păstrează

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că interesul pentru deschiderea şcolilor se păstrează, dar se va face o analiză continuă a evoluţiei epidemiologice, mai ales cu privire la noua tulpină de coronavirus.

„Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie anunţată deja pentru data de 2 februarie. Cei îndreptăţiţi cu competenţe în domeniul sanitar fiind foarte atenţi la aceste evoluţii”, a spus Cîmpeanu, duminică, într-o intervenţie la postul Digi 24.

El a precizat că scenariile de începere a şcolii exclud sistemul hibrid, care s-a dovedit ineficient.

„Scenariile anunţate exclud această posibilitate de derulare a scenariului hibrid. Acesta s-a dovedit a fi ineficient din perspectivă educaţională. Scenariile anunţate rămân aceleaşi, sub rezerva analizei evoluţiei epidemiologice, mai ales cu privire la această nouă tulpină”, a mai spus ministrul Educaţiei.

În ceea ce priveşte focarul cu noua tulpină de coronavirus de la o şcoală din Bucureşti, Sorin Cîmpeanu a afirmat că s-a decis deja închiderea şcolii şi se aşteaptă răspunsul pentru a vedea dacă se confirmă.

„S-a luat deja decizia închiderii şcolii, (…) iar partea de secvenţiere genomică, pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină, durează câteva zile, aproape o săptămână. Vom avea atunci acel răspuns. Până atunci, Direcţia de Sănătate Publică are în atenţie, cu prioritate, această situaţie din Şcoala Gimnazială nr. 28 din Sectorul 2”, a explicat Cîmpeanu.

Nouă persoane au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, acestea fiind contacţi ai unui pacient care lucrează la o şcoală din Bucureşti confirmat cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, a informat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii. Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a luat decizia ca şcoala să fie închisă, iar luni se va realiza dezinfecţie generală, inclusiv nebulizare. AGERPRES