Marcel Ciolacu: „Este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că reprezentanți ai Partidului Social Democrat se vor întâlni cu liderii principalelelor sindicate din țară, pentru a găsi soluții la problemele reclamate de acestea și a construi un buget alternativ la cel pregatit de Guvernul Cîțu pentru anul 2021. Buget pe care social democrații urmează să îl prezinte miercuri.

„Mâine ne vom întâlni cu liderii principalelor confederații sindicale din țară pentru a ne consulta asupra principiilor pe care construim bugetul național alternativ, precum și pe indicatorii macroeconomici”, a scris Marcel Ciolacu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicaliști strigă de la începutul anului în stradă. Că austeritatea lui Cîțu este o minciună! Că este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar, iar prețurile alimentelor și energiei au explodat!”