Ciolacu: Social-democraţii au elaborat o propunere de buget de stat

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că social-democraţii au elaborat o propunere de buget de stat deoarece au vrut ca populaţia să cunoască alternativa la „austeritatea” propusă de actualul Guvern.

„Am fost întrebaţi care este scopul acestui buget alternativ, de ce am depus acest efort să-l construim şi să-l prezentăm, poate, pe bună dreptate, pentru că nu avem în acest moment majoritatea parlamentară ca să trecem acest buget prin Parlamentul României. Ştiu că pare ciudat, dar este pentru prima oară în cei 30 de ani când partidul de opoziţie vine în faţa presei şi a cetăţenilor cu o propunere de buget alternativ. Noi considerăm că cetăţenii trebuie să cunoască adevărul, să ştie care este alternativa la austeritatea propusă de această guvernare. Considerăm că oameni nu ne-au votat doar să criticăm actuala guvernare, oamenii ne-au votat să venim şi cu soluţii, iar noi punem astăzi în dezbatere publică soluţiile concrete pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. (…) Invităm Guvernul să ne plagieze, nu ar fi nici pentru prima oară când copiază anumite soluţii de la PSD, dar, dacă sunt în interesul românilor, chiar nu ne deranjează cu nimic”, a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă organizată de PSD pentru prezentarea bugetului „alternativ” pe 2021.

El a adăugat că, în acelaşi timp, PSD, prin prezentarea bugetului alternativ, doreşte să demonteze „minciunile” Guvernului.

„Le arătăm astăzi că, dacă vrei, dacă eşti interesat de viaţa oamenilor pe care îi conduci, nu doar de împărţirea funcţiilor, (…) se pot depăşi problemele majore cu care se confruntă astăzi România. (…) Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, până pe data de 25 ianuarie nu a fost publicată execuţia bugetară a anului anterior, pe 2020. Deja s-a depăşit legea cu două zile de către tandemul Cîţu – Orban. (…) Prioritatea zero rămâne în acest an combaterea pandemiei şi a crizei sanitare provocate de virusul SARS-CoV-2. (…) A doua ţintă majoră este relansarea economiei”, a susţinut liderul PSD. AGERPRES