Florin Cîţu: Intervenţia la incendiul de la Spitalul „Matei Balş” a fost „rapidă, eficientă

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că intervenţia la incendiul de la Spitalul „Matei Balş” a fost „rapidă, eficientă”, menţionând că lucrurile au fost ţinute sub control imediat.

„La câteva minute după ce a fost făcut apel la 112 în această dimineaţă, am fost contactat de domnul secretar de stat Raed Arafat, care mi-a comunicat să există un incendiu la ‘Matei Balş’. În acel moment a fost declanşat planul roşu şi am rămas în contact cu instituţiile implicate – Ministerul de Interne, Prefectura Municipiului Bucureşti, Ministerul Sănătăţii”, a afirmat premierul într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria.

 

El a spus că din primul moment i-a cerut ministrului de Interne să folosească toate resursele pentru a stabiliza cât mai rapid situaţia şi lucrurile au fost ţinute sub control.

„Concomitent, au fost găsite locuri la alte spitale din Bucureşti unde să fie mutaţi pacienţii – şi aici vreau să le mulţumesc managerilor acestor spitale, care s-au implicat direct, au acţionat imediat şi am apucat să facem acest transfer foarte rapid. În jurul orei 6,37, toţi pacienţii erau deja transferaţi la alte spitale. În acelaşi timp, vreau să le mulţumesc angajaţilor spitalului „Matei Balş” care s-au implicat la fel, imediat, pentru a transfera pacienţii în alte zone din instituţii. Din primul moment i-am cerut ministrului de Interne să folosească toate resursele pentru a stabiliza cât mai rapid situaţia. Cred şi o spun din nou că intervenţia a fost rapidă, eficientă şi dacă nu era aşa, am fi avut o altfel de situaţie, deci lucrurile au fost ţinute sub control imediat”, a adăugat Cîţu.

Premierul a mai spus că este în desfăşurare o anchetă penală şi a constituit o echipă complexă pentru a verifica ce s-a întâmplat, menţionând că aşteaptă concluziile finale.

„Pe lângă aspectul penal, există o anchetă penală. Pe lângă acest aspect, această anchetă, există şi o echipă complexă pe care am constituit-o, care va prezenta un raport. Avem un raport preliminar, dar aştept concluziile finale şi să avem şi paşii pentru perioada următoare”, a arătat Cîţu. AGERPRES