Mugur Cozmanciuc: Reţeta guvernării PNL, care pune accent pe investiţii, s-a dovedit a fi una de succes

Reţeta guvernării PNL, care pune accent pe investiţii, s-a dovedit a fi una de succes, a declarat, marţi, într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Parlamentarul liberal susţine că investiţiile sunt motorul pe care se pun bazele dezvoltării.

„Anul trecut au fost realizate investiţii record: 53,2 miliarde de lei, fiind cea mai mare sumă din ultimii 10 ani. În comparaţie cu anul 2019 Guvernul PNL a investit cu 9,5 miliarde lei mai mult, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor”, a menţionat preşedintele PNL Neamţ.

Mugur Cozmanciuc a adăugat că Guvernul PNL a crescut, în 2020, cu peste 20% volumul investiţiilor faţă de anul anterior al guvernării PSD.

„În 2020, investiţiile au avut o pondere de 5,1% din PIB. Datorită acestor politici de guvernare România a fost singura ţară din UE care a crescut volumul investiţiilor în 2020, pe fondul celei mai mari crize sanitare şi economice din ultimele decenii”, a precizat deputatul.

El a subliniat că datele confirmă obiectivul PNL de a ieşi din criză şi de a dezvolta România prin investiţii masive în infrastructură.

„Am încredere că actualul Guvern condus de prim-ministrul Florin Cîţu va reuşi să facă în continuare investiţii pentru dezvoltarea României şi a judeţului Neamţ. Mai mult chiar, Guvernul PNL a obţinut aprobarea Comisiei Europene pentru finanţarea marilor proiecte: autostrada Sibiu-Piteşti, centura ocolitoare a Bacăului sau spitalele regionale de la Iaşi, Craiova, Cluj, iar aceste politici performante trebuie continuate de actualii titulari de la Fonduri Europene şi Transporturi”, a mai spus Cozmanciuc.

Preşedintele PNL Neamţ a menţionat că bugetul pentru 2021 se concentrează pe investiţii, cu aproximativ 6 miliarde de lei în plus faţă de 2020, fiind singura soluţie pentru a avea o economie competitivă în viitor. AGERPRES