Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a precizat luni că a programat pentru vaccinarea împotriva COVID-19 peste 80% din profesorii titulari ai universităţii care şi-au exprimat disponibilitatea de vaccinare, iar, până în prezent, 50% dintre aceştia s-au vaccinat cu una sau ambele doze.
„Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative susţine campania de vaccinare împotriva COVID-19, considerând că imunizarea prin vaccinare este nu doar un gest de protecţie personală, ci şi un act de civism, de responsabilitate şi de respect faţă de ceilalţi membri ai comunităţii. SNSPA a reuşit să programeze, pentru vaccinarea împotriva COVID-19, peste 80% din profesorii titulari ai universităţii, care şi-au exprimat disponibilitatea de vaccinare, iar, până în prezent, 50% dintre aceştia s-au vaccinat, cu una sau ambele doze”, informează SNSPA într-un comunicat remis presei.
SNSPA susţine că înscrierea angajaţilor SNSPA în platforma naţională de programare s-a realizat cu prioritate pentru persoanele de peste 65 de ani sau care suferă de afecţiuni cronice, iar, ulterior, în limita locurilor rămase, au fost programaţi şi ceilalţi angajaţi care şi-au exprimat acordul pentru imunizare.
Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior afirmă că apreciază „în mod special” eforturile depuse de către Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 şi mulţumeşte personalului medical din toată ţara implicat în această campanie.
„Succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 depinde de efortul comun al tuturor cetăţenilor. Este de salutat faptul că românii au înţeles importanţa vaccinării şi că procentul populaţiei vaccinate continuă să crească, în pofida unor mesaje înşelătoare, de descurajare şi de dezinformare, prezente în spaţiul public. Vaccinarea reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri în timpul epidemiilor. Acesta este un moment de cotitură pentru viitorul nostru, iar singurele noastre instrumente, pentru a câştiga această luptă, sunt solidaritatea, încrederea în instituţiile statului, care gestionează măsurile împotriva pandemiei, şi respectul faţă de informaţiile certificate de oamenii de ştiinţă”, a declarat prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA. (sursa: www.stiriedu.ro)