Prinţul Philip al Marii Britanii, soţul în vârstă de 99 de ani al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, este în continuare spitalizat

Prinţul Philip al Marii Britanii, soţul în vârstă de 99 de ani al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, este în continuare spitalizat, vineri, pentru a treia zi, relatează DPA.

Prinţul Philip va rămâne în spital câteva zile, sub observaţie, a anunţat Palatul Buckingham, adăugând că aceasta este o măsură de precauţie.

Potrivit surselor, nu a existat nicio legătură cu o infecţie cu noul coronavirus, notează DPA.

Atât regina, cât şi soţul său au primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului în luna ianuarie.

Între timp, regina Elisabeta a II-a şi-a continuat săptămâna aceasta îndatoririle oficiale, printre acestea numărându-se şi o întâlnire faţă în faţă, care a avut loc joi la Palatul Windsor, în cadrul căreia i-a conferit asistentului său superior Tony Johnstone-Burt titlul de cavaler comandor al Ordinului Regal Victorian.

Prinţul Philip a fost spitalizat într-o clinică din Londra marţi seară, ca măsură de precauţie, din cauza unei afecţiuni care nu este asociată cu maladia COVID-19, a anunţat miercuri Palatul Buckingham într-un comunicat. ”Internarea ducelui de Edinburgh reprezintă o măsură de precauţie, la sfaturile medicului Alteţei Sale Regale, după o perioadă în care nu s-a simţit bine. Ne aşteptăm ca ducele de Edinburgh să rămână în spital timp de câteva zile, pentru a fi monitorizat şi pentru a se odihni”, a precizat acelaşi comunicat.

Prinţul Philip, care a fost văzut arareori în public după ce a renunţat la angajamentele sale oficiale în august 2017, a fost spitalizat şi la sfârşitul anului 2019.

Fost ofiţer în Marina britanică, Prinţul Philip, de origine greacă, a mai fost spitalizat de câteva ori în ultimul deceniu, inclusiv din cauza unei infecţii renale în 2017 şi pentru o intervenţie chirurgicală ce a vizat înlocuirea articulaţiei şoldului.AGERPRES