60.000 de persoane angajate în sistemul de învăţământ doresc să se vaccineze anti-COVID în următoarea săptămână

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 60.000 de persoane angajate în sistemul de învăţământ doresc să se vaccineze anti-COVID în următoarea săptămână în centre cu echipe mobile.

„Există o situaţie cu 60.000 de persoane, angajaţi din învăţământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că, încă din această săptămână, se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învământ vaccinaţi, din care exact jumătate vaccinaţi şi cu rapel”, a precizat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, într-o primă fază, se vaccinează cu prioritate în centre mobile personalul didactic din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar. El a precizat că peste 200.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ şi-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare anti-COVID.

„Dintre aceştia, 42.000 s-au vaccinat deja. Se adaugă aproape 8.000 personalul din învăţământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical, deşi este şi cadru didactic în acelaşi timp. Deci avem 50.000 de vaccinaţi, se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile. Deci, vom ajunge la 110.000, cel mai probabil, din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (…) Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”, a explicat ministrul Educaţiei. AGERPRES