IGSU a înaintat prima versiune în cazul exploziei de la Botanica

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a înaintat astăzi prima versiune în cazul exploziei de ieri seara din blocul de locuit de pe strada Independenței 12/1. Potrivit specialiștilor, explozia ar fi fost provocată în urma încălcării regulilor la exploatarea echipamentului ce funcționează pe bază de gaz natural, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, de dimineață, la locul exploziei activează Laboratorul Experimental Antiincendiar și specialiști din cadrul Direcției prevenire a riscurilor a IGSU.

O explozie puternică a avut loc în seara zilei de 22 februarie la bucătăria comună de la etajul doi al unui bloc cu șase nivele din strada Independenței 12/1. În urma acesteia, patru persoane, printre care trei minori, au ajuns la spital. Minorii de un an și zece ani s-au ales cu traumatisme ușoare, fiind în exteriorul blocului în momentul producerii deflagrației, iar băiatul de șaisprezece ani a primit arsuri de gradul I, II și III pe mâini, piept și față, fiind în încăperea unde s-a produs deflagrația. O femeie care de asemenea s-a aflat în exteriorul blocului s-a ales cu traumatisme ușoare. Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.