Un soldat ucrainean a fost ucis şi alţi doi răniţi în două confruntări cu separatiştii sprijiniţi de Rusia în estul Ucrainei

Un soldat ucrainean a fost ucis şi alţi doi răniţi în două confruntări cu separatiştii sprijiniţi de Rusia în estul Ucrainei, a anunţat luni armata ucraineană.

Ucraina se confruntă cu separatiştii susţinuţi de Rusia în regiunile de est Doneţk şi Lugansk din 2014, după anexarea de către Moscova a Peninsulei Crimeea, aminteşte France Presse.

Conflictul s-a reaprins la începutul lunii, cu trei soldaţi ucraineni ucişi de explozia unei mine şi alţi doi în ciocniri cu separatiştii.

Luni, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene Ruslan Komceak a declarat că soldaţii au fost vizaţi în apropierea oraşului Avdiivka, la şase kilometri nord de Doneţk, capitala de facto a separatiştilor.

„Un soldat a fost ucis şi unul rănit după ce inamicul a tras de două ori cu un lansator de rachete antitanc”, a declarat Ruslan Komceak reporterilor.

Într-un alt incident, luni, un soldat a fost vizat de tiruri de mitralieră în apropierea satului Pivdenne din regiunea Doneţk, a anunţat armata pe Facebook.

Luptele care au izbucnit după ce Moscova a luat sub control Crimeea au făcut peste 13.000 de morţi, potrivit ONU, dar numărul victimelor a scăzut în ultimii ani. AGERPRES