PSRM a anunțat că va chema fracțiunile parlamentare la dialog

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Partidul Socialiștilor a anunțat astăzi că cheamă partidele parlamentare la dialog, pentru a identifica o soluție privind depășirea crizei politice, comunică MOLDPRES.

„În scopul depășirii cât mai rapide a situației de criză, PSRM reiterează deschiderea la dialog cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare. Scopul nostru este de a găsi soluția cea mai eficientă pentru depășirea acestei crize și luarea măsurilor urgente pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Chiar astăzi PSRM va contacta reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe un dialog. Aceasta așteaptă de la noi majoritatea cetățenilor țării”, se arată într-un comunicat emis de formațiune.

Totodată, socialiștii au cerut politicienilor să “înceteze atacurile la adresa Curții Constituționale, pentru decizia pronunțată marți, 23 februarie”.

„În următoarele zile, PSRM va convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a decide următoarele acțiuni”, se mai spune în comunicat.

Ieri, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul de desemnare repetată a Nataliei Gavriliță pentru funcția de premier. Ulterior, șeful statului, Maia Sandu, a declarat că „în acest Parlament nu există 51 de deputați care să susțină lupta împotriva corupției și oamenii știu că există o singură ieșire – alegeri anticipate”.

foto: socialistii.md