Sute de poliţişti germani au efectuat descinderi vineri, în zori, la 27 de locuinţe şi sedii comerciale

Sute de poliţişti germani au efectuat descinderi vineri, în zori, la 27 de locuinţe şi sedii comerciale, inclusiv la biroul unui avocat, într-o operaţiune care i-a vizat pe membrii unor grupări de extrema dreaptă suspectate de trafic de droguri şi arme, a relatat postul de radio public MDR, citat de Reuters.

Opt persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 55 de ani, au fost până în prezent arestate în raidurile efectuate de 500 de agenţi de poliţie, au declarat procurori pentru postul de radio menţionat. Suspecţii sunt membri ai grupărilor neonaziste Turonen şi Garde 20, indică MDR.

Autorităţile spun că cele două bande sunt de ani de zile liderii traficului cu droguri în estul Turingiei, conducând o reţea care distribuie metamfetamină sub formă de cristale şi arme.

Biroul unui avocat din Hessa, land din centrul ţării, a fost de asemenea percheziţionat.

În baza propriilor investigaţii jurnalistice, MDR dezvăluie că aceste raiduri sunt rezultatul unei operaţiuni de interceptare şi ascultări de către serviciile de securitate timp de doi ani.

Turonen şi Garde 20 se disting prin purtarea de haine negre cu însemne naţionaliste de extrema dreaptă pe ele, devenind în ultimul timp actori importanţi în promovarea concertelor de heavy metal de extrema dreaptă, la care evoluează trupe neonaziste din Germania şi din alte ţări. AGERPRES