A computer image created by Nexu Science Communication together with Trinity College in Dublin, shows a model structurally representative of a betacoronavirus which is the type of virus linked to COVID-19, better known as the coronavirus linked to the Wuhan outbreak, shared with Reuters on February 18, 2020. NEXU Science Communication/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.

Infecția cu tulpina britanică a SARS-CoV-2 ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces

Date preliminare din Marea Britanie arată că infecția cu tulpina britanică a SARS-CoV-2, cu un grad mai mare de transmisibilitate, ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces, informează Ministerul Sănătății.

„Una dintre cele trei tulpini noi circulante ale virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită pentru prima dată în decembrie 2020 în Marea Britanie și este denumită B.1.1.7 (VOC 202012/01). Din cauza faptului că s-ar putea transmite mai ușor decât alte variante, aceasta poate conduce la un număr mai ridicat de infectări. De asemenea, date preliminare din Marea Britanie sugerează că infecția cu B.1.1.7 ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces”, informează Ministerul Sănătății, într-o postare pe o rețea de socializare.

Potrivit sursei citate, este important să respectăm în continuare regulile de distanțare și igienă pentru a împiedica răspândirea acestei tulpini a virusului.

„Institutul de Sănătate Publică din România a publicat pe 23 februarie o analiză epidemiologică a primelor 136 de cazuri cu varianta din Marea Britanie identificate pe teritoriul țării noastre. Conform distribuției cazurilor pe județe, se poate observa o răspândire extinsă a noii variante pe teritoriul României”, potrivit MS.

Riscul principal al acestei noi variante rezultă din faptul că se poate transmite mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mai repede, mai arată sursa citată.

„Această tulpină poate determina apariția unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult sistemul de sănătate”, precizează Ministerul Sănătății.